Tuesday, October 30, 2007

Monday, October 29, 2007

Sunday, October 28, 2007

jose manuel merello

Un om s-a pierdut, odată, în mijlocul operelor sale. Şi privindu-şi opera sa pentru a căuta o cale de ieşire, s-a regăsit.




















Saturday, October 27, 2007

Artă Răsfoită

De multe ori răsfoim o revistă exclusiv pentru pozele din interior. Alteori citim informaţia fără a ne arunca privirea peste poza care o însoţeşte. Ziaristul fotograf pare a-şi vinde prea ieftin arta. Dacă uneori nu ar exista şi expoziţii, arta lor ar fi o efemeridă a ediţiei de dimineaţă. Am descoperit că ediţia online a ziarului Gândul are o retrospectivă a acestor poze artistice. Am pus şi eu aici câteva dintre aceste poze în speranţa că ele ar putea sensibiliza cititorul să privească mai atent fotografia. Dacă doriţi să vedeţi amănunte despre momentul fotografierii şi numele artistului, regăsiţi această informaţie în link-ul imaginii. Am vrut să separ textul de poză pentru a nu aluneca atenţia.
















Steve Vai


Steve Vai solo

Friday, October 26, 2007

John Hoover

Jonn Hoover s-a născut în 1919 în localitatea Cordova de la coasta statului Alaska. În tinereţe a lucarat ca pescar, căutător de scoici, şofer de taxi şi baterist de jazz. Bineînţeles exista şi latura artistică plastică, mai întâi concentrată pe pictură şi desen.
Chemarea sa ancenstrala s-a extins însă şi asupra tradiţiilor sculpturii în lemn vechi de câteva secole, incluzând şi măşti şi lemn curbat. Lucratul lemnului a devenit pentru Hoover un mod de viaţa începând cu anul 1958 atunci când împreună cu vecinul său a construit de mână o barcă de pescuit de stil vechi. Arta lui se împleteşte cu tradiţia, restul fiind doar o cale de împlinire a artei.

Blue Jay Mother

Blue Jay Mother

Blue Jay Mother base


Bird Watcher

Crane Dancer

Spirit Whale

Blue Jay Spirit

Thursday, October 25, 2007

A.Ramachandran

A.Ramachandran Untitled (Diptych)


A.Ramachandran Blue Lotus Pond

Educaţie: M.A Malayalam Literature, Kerala University. Visva Bharati University, Santiniketan.
Expoziţii: Expoziţie personală în New Delhi, Bombay, Kyoto. Expoziţie de grup în India şi peste hotare.
Premii: Noma Concours Award for Children’s Picture Book Illustrations, Japan – 1978, ’80; National Award, New Delhi – 1969, ‘73

Traffic de la data de 6 octombrie 2007