Sunday, December 30, 2007

Decebal Bădilă

Nascut la Constanta la 19 februarie 1968, Decebal Badila se poate considera totusi bucurestean, intrucit familia lui s-a mutat in capitala pe cind el avea...doi ani.
Initial atras de pian, a devenit curind, un admirator fara rezerve al fratelui sau mai mare, regretatul contrabass-ist virtuoz si profesor de renume international Ovidiu Badila.
Astfel, a invatat de timpuriu a stapini tainele acestui instrument, dobindind la virsta de 11 ani primul premiu ca solist la bass-ul acustic, in cadrul Festivalului National de Muzica.
Din 1984 a adoptat ghitara bass; s-a perfectionat in scurt timp, definindu-si o maniera proprie de interpretare. Drept recunoastere a talentului sau, a fost invitat a sustine la Televiziune recitaluri solo.
In 1986, topurile de jazz il desemnau deja drept cel mai bun instrumentist la contrabass acustic si bass electric din România, motiv pentru care i s-au propus numeroase colaborari cu artisti de jazz si de muzica pop.

Intre 1987 si 1990, Decebal Badila a urmat – in paralel cu activitatea sa muzicala, studii de matematica si fizica la Universitatea din Bucuresti. Din 1990, s-a stabilit in Germania, mai intii ca student la Colegiul de Muzica din Köln, pe care l-a absolvit cu titlul „Master Degree with honour”.
L-a cunoscut pe virtuozul pianist Eugen Ciceu - Cicero in Germania dar in august 1994, a colaborat pentru prima oara cu el, in cadrul unui concert sustinut de pianist la Bucuresti. A fost inceputul unei conlucrari neintrerupte intre Decebal Badila si Eugen Cicero, pina la trecerea acestuia in nefiinta, in 1997.
Gratie disponibilitatilor sale de exceptie – tehnica instrumentala surprinzatoare, simt ritmic, memorie si fantezie improvizatorica, subtilitate armonica, cariera lui Decebal Badila atit ca muzician de studio cit si ca performer live a insumat un mare numar de participari la inregistrari, concerte, emisiuni TV si festivaluri de jazz in Europa, Asia, America Latina alaturi de Clark Terry, Sammy Nestico, Bob Mintzer, Larry Coryell, Chaka Khan, The Temptations, The Supremes, Bireli Lagrene, Marc Russo, Brandon Fields, Graham Haynes, Shirley Bassey, Maria Schneider, Koono, Horst Jankowski, Markus Stockhausen, Tony Lakatos, Wolfgang Haffner, Peter Weniger, desigur Eugen Cicero si multi altii.
Discografia proprie cuprinde pina in prezent doua interesante albume de autor: „Nothing But Bass” (1995) care s-a bucurat de o recunoastere internationala pentru harul melodic si imaginatia dovedita in compozitiile sale, si „Archibald’s Dance” (2001), CD de bass solo apreciat pentru putin comuna virtuozitate si muzicalitate, ca si pentru ineditul si modernismul creatiilor.
Din 1997 este membru al Big band-ului „SWR” din Stuttgart.
O dimensiune noua venind sa intregeasca in anii din urma portretul artistului, a constituit-o pentru Decebal Badila descoperirea si cunoasterea de la sursa a muzicii braziliene, bass-istul activind adesea in Sao Paolo.
Aparitiile sale la editiile 2004 si 2005 la Festivalul International de Jazz de la Bucuresti au venit sa reconfirme si in tara incontestabila consacrare a artistului pe scenele lumii.
http://www.bestmusic.ro/Artist_Decebal-Badila_3589_biografie_0.html

ugumba ye



archibald`s dance



prelude of the black sea



caravan



georgie`s pub




colours of heat



dog`s point of view




baobab`s vision




transilvanian song




black sea -interlude 1




the spanish roots of archibald jones



maestro bagabont



.... by starlight




call it jazz




black sea -interlude 2




there is no greater love

Catalin Rotaru

Bottesini Concerto No. 2



Bottesini Elegy in D major

Saturday, December 29, 2007

Thursday, December 27, 2007

Tuesday, December 25, 2007

Monday, December 24, 2007

Thursday, December 20, 2007

Tuesday, December 18, 2007

Nigel Kennedy - Spirits of music (Leipzig)

J.S.Bach - Matthäus-Passion, Arie "Erbarme Dich" with Leipzig Gewandhaus Orchestra


In the gardens of Eden with KrokeQuartet


Vittorio Monti - Czardas with KrokeQuartet


Miles Davis - All Blues; With Bobby McFerrin

Sunday, December 16, 2007

Larkin Step


God he turned and walked away I couldn't think of what to say when plane engines fall through your roof and I broke my knee while walking down the street that I live in While no one was passing by Chorus: Life moves along and it trickles down the cheeks of every beautiful boy Time comes along and it breaks every bone in your spine Into the flight of night Insomnia strikes and hopes alight We set ourselves up to fall So we stargaze and we write down all the things that we'll do Fall into the river our pockets full of stones Full of stones..

Saturday, December 15, 2007

MARCEL GUGUIANU

“Artistul nu cunoaste supusenie, dar nici anarhie”, cugeta Marcel Guguianu. Creatia nu poate fi decat un spatiu al libertatii, hrana spirituala a unei societati in care artistul, aflat in slujba frumosului, isi pune amprenta asupra istoriei neamului.

Spune Angie Ivan despre Marcel Guguianu:
Sculptorul Marcel Guguianu
In Romania anului 2007, artistul este adesea marginalizat de catre societatea civila si asta din cauza lipsei de preocupare in promovarea valorilor reale si a educarii gusturilor artistice ale romanilor. In contextual ignorantei culturale a perioadei de tranzitie si cat timp ne agatam de scuze penibile, precum cultura nu vinde, nu va exista o piata solida a operelor de arta. Fara aceasta, un ganditor al frumosului nu numai ca nu va primi aprecieri nationale, dar nici nu va avea recunoasterea financiara cuvenita. La inceput de drum sau consacrat, este de-a dreptul dureros cand un artist multumeste ca a fost luat in seama. Incercarile acestuia de a-si face cunoscute lucrarile peste ocean sau intr-o Europa fara granite reprezinta o sansa in lupta supravietuirii artistice, cu speranta unei alternative atunci cand Romania va avea respect pentru arta.
Un exponent de marca al artei romanesti este, fara indoiala, sculptorul Marcel Guguianu. Nascut in 1922 la Barlad, maestrul a sculptat in bronz si marmura portrete, ansambluri statuare si torsuri avand in centrul universului artistic „Eternul flagrant-Femeia”, cum ii place acestuia sa spuna. Cetatean de onoare al Bucurestiului, Mehedintiului si Barladului, Cavaler al Ordinului “Steaua Romaniei”, premiat cu numeroase distinct ii nationale si internationale, dintre care: Diploma decernata de Centrul Biografic International din Cambridge care autentifica includerea acestui roman in Top 100 Artist 2007, cotinuand cu Palm d’Or, Medalia de Aur Academia Braziliei, Placheta si Medalia de Onoare a Republicii San Marino, unde „Neutralitate” a ajuns si timbru filatelic, cu numeroase expozitii internationale, si o „Ciocarlie” care a devenit emblema Bancii Mondiale din Washington, maestrul Guguianu este considerat de I.Iliescu „Rodin al Romaniei” si denumit de americani „a sexy senior citizen”. El spune cu modestie: „Sunt doar un meserias.”
Da, dar unul genial!

Cele mai reprezentative lucrări:














Friday, December 14, 2007

Monday, December 10, 2007

Sophie Zelmani

Going Home



Time to Kill



with Freddie Wadling - Once



I Can't Change



Fade



Happier Man



Breeze



Wait For Cry



So Long



Black Day

Ana Maria Dote







Blog Archive

Traffic de la data de 6 octombrie 2007